pátek 18. prosince 2009

Kožešinová farma na Lejšovce končí

Záběry špatných životních podmínek zvířat (uvedených na videu níže) z kožešinové farmy na Lejšovce, již s největší pravděpodobností naštěstí neuvidíme. Jelikož tato farma je definitivně uzavřena. Důkazy o uzavření farmy na Lejšovce můžete shlédnout zde: Lejšovka je definitivně uzavřena



Lejšovka patřila k největším kožešinovým farmám v České Republice, ale byla také nejlépe technologicky vybavena. Chovali se zde především lišky a norci, přičemž v jednom období zde bylo drženo více než 5000 lišek a 1000 norků.

Uzavření každé kožešinové farmy doprovází radost, ale i velký smutek. Smutek, protože dochází k zabití všech chovaných zvířat, a to nejen určeným pro produkci kožešin, ale i těch chovných. Chovná zvířata majitelům farem zaručují reprodukci chovu do budoucna.

Není náhoda, že uzavření farmy na Lejšovce předcházelo uzavření dvou dalších českých kožešinových farem před nedávném. Tehdy se jednalo o farmu v Příkazech na Olomoucku a o farmu v Souměři na Tachovsku. Všechny nově uzavřené farmy končí z ekonomických důvodů, ale také je příčinou zvyšující se počet spotřebitelů, kteří nechtějí podporovat tento průmysl krutosti.

středa 16. prosince 2009

Šokující drezura slůňat v cirkusu Ringling Bros

Organizace PETA (Lidé pro etické zacházení se zvířaty) delší dobu dokumentuje životní podmínky zvířat držených v cirkusu Ringling Bros a Barnum & Bailey. Tento cirkus má své hlavní sídlo ve Spojených státech Amerických, přičemž pořádá své turné i v Evropě.

Šetření dosud přineslo hodně znepokojující zacházení se zvířaty. Ale fotografie zachycující drezuru slůňat, jež byly dnes poskytnuty organizaci PETA jsou opravdu šokující.

Slůňata při drezuře musejí prožívat takové krutosti, jímž je bití nástrojem zvaným bullhook (dřevěný tyčovitý nástroj zakončený kovovým ostrým hrotem), násilné svazování všech končetin nebo zraňování nástrojem, jež produkuje elektrický proud. Slůňata jsou také ve stájích se studenou betonovou podlahou přivázána za končetiny řetězy či lanem a to až po dobu 23 hodin. Cirkusáci takovými metodami drezury cíleně mladým slonům lámou duše a zbavují je veškerých přirozených instinktů a chování, aby při představeních prováděli požadované triky.

Galérii šokujících fotografií, naleznete zde: www.ringlingbeatsanimals.com/bound-babies.asp

úterý 8. prosince 2009

Makak Malish



Tento záznam byl natočen skrytou kamerou v čevenci 2001.

Primáti jsou drženy v suterénu bez ventilace, trpí žízní, aby lépe spolupracovaly a přes víkend trpí i nedostatkem jídla. Makak Malish je ze suterénu převezen pod kartonovou krabicí a na sále připraven k operaci bez přítomnosti veterináře.

Záznam neukazuje celou operaci, která trvala několik hodin, při níž nebyl Malish plně pod anestetiky, navíc anestetika, která byla použita měla 6 let prošlou záruční lhůtu a dávkování nebylo správné.

Během operace byla Malishi odstraněna část lebky, vyvrtána díra a byly instalovány přístroje, které byly upevněny 20 šrouby. Operace neukazuje zavedení drátu do Malishova levého oka.

Malish byl oddělen od matky, když mu bylo 10 měsíců a byl prodán na mozkové výzkumy. Během let jsou Malishovi do mozku vkládány elektrody skrz komory, které jsou připevněny k jeho lebce.