neděle 21. srpna 2011

Topeng Monyet, tanec opic

Topeng Monyet, tanec opic, jsou velmi kruté praktiky, při kterých jsou zejména mladí makakové nuceni vykonávat různé výjejivy v přeplněných a rušných ulicích indonéské Jakarty. Praktiky mají být zábavné!

Při  Topeng Monyet jsou makakové za krk připoutáni na řetězu, kterým jsou ovládaní, musí nosit různé masky (např. hlavu panenky + lidské oblečení), musí napodobovat lidské chování, tancovat, hrát na kytaru, jezdit na kole nebo dětské motorce, apod.

Jakým otřesným způsobem probíhá tréning pro Topeng Monyet, a jakým způsobem pak probíhá Topeng Monyet, můžete vidět v krátkém dokumentu níže.

Zde můžete nálezt fotografie této praktiky: www.avaxnews.com/disgusting/Topeng_Monyet_The_Masked_Monkeys_Of_Indonesia.html.



Petici za zastavení Topeng Monyet naleznete na www.thepetitionsite.com/10/stop-the-torture-of-macaque-monkeys-in-jakarta/.

neděle 14. srpna 2011

Zhroucení slonice Sarah v Ringling Bros. Circus and Barnum & Bailey Circus



Podle očitých svědků z Animal Defenders International (ADI), 54 let stará indická slonice, pojmenovaná Sarah, nastupovala do transportu, když se zhroutila krátce poté, co vystupovala v Ringling Bros. Circus and Barnum & Bailey Circus v neděli 7. srpna večer v Honda Center v Anaheimu, Kalifornie.

Matt Rossell z ADI po tomto incidentu uvedl, že Sarah trpí dlouhodobou infekcí a Ringling Bros je neschopný léčit její nemoc. "Sarah je nemocná, stresovaná a unavená, což pravděpodobně vedlo k tomu nebezpečnému pádu", řekl Rossel v prohlášení.

Podle veterinářů, Sarah trpí vysokou hladinou bílých krvinek a jsou důkazy o četném vaginálním výtoku.

Cirkus Ringling Bros však tvrdí, že slonice je naprosto zdravá, a že nejnovější obvinění Animal Defenders International jsou nepravdivé, přičemž Ringling Bros obviňuje ADI z klamání veřejnosti. Sarah prý jen na rampě při vstupu do transportu ztratila rovnováhu (zakopla) a svalila se na zem, než se ji pak povedlo dostat zpátky na nohy, trvalo to deset minut.

Nicméně prohlášení ADI potvrzuje i to, že USDA (Ministerstvo zemědělství Spojených států) počátkem letošního roku obvinilo Ringling Bros z porušování Animal Welfare Act  (zákon o dobrých životních podmínkách zvířat), právě kvůli nedostatečně adekvátní léčbě infekce.

Oficiální dokumentace USDA říká, že i přes diagnózu nadřízených veterinářů, že Sarah má infekci, "ošetřovatelé" zvířat ignorovali doporučenou léčbu a trvali na tom, že její problémy pocházejí z chronického onemocnění píštěl (zatím bez dokumentace), které bylo pod kontrolou. (Zprávu najdete zde www.huffingtonpost.com/2011/08/10/elephant-abuse-adi-protest_n_923882.html.)

To, že nešlo pouze o klopítnutí slonice, potvrzují obyvatelé Anaheimu, kteří byli očitými svědky. Ameer Sanghvi obyvatel Anaheimu, který byl na místě při incidentu řekl, že "Ona se snažila dát první krok na rampu. Nebyla fyzická schopna...Myslím, že byla příliš unavená a moc nemohoucí." Očitý svědci mimo tvrzení, že šlo jen o náhodné zakupnutí, vyvrátili i to, že by se při incidentu dostalo Sarah veterináře, jak Ringling Bros ve své výpovědi uvádí.

Matt Rossell z ADI při prohlášení dodal: "Mnoho slonů, kteří cestují, je nemocných a ještě nucených vystupovat, - a incidenty, jako pád Sarah, zdůrazňují nebezpečí, jemuž čelí zvířata držená v klecích při tomto zbídačeném životu na cestách".

V Ringling Bros. Circus and Barnum & Bailey Circus už proběhlo mnoho incidentů, které se podařilo zdokumentovat ochráncům zvířat viz. zachrana-zvirat.blogspot.com/2009/12/sokujici-drezura-slunat-v-cirkusu.html nebo zachrana-zvirat.blogspot.com/2009/10/ringling-bros-turne-v-nemecku-zruseno.html.

Zdroj: http://www.ad-international.org/media_centre/go.php?id=2229&si=12

http://www.huffingtonpost.com/2011/08/10/elephant-abuse-adi-protest_n_923882.html

http://www.elephantcenter.com/Display.aspx?id=54644

http://losangeles.cbslocal.com/2011/08/10/animal-rights-activists-claim-ringling-bros-elephant-collapsed-from-untreated-illness/