pátek 14. ledna 2011

Záchrana 36 psů v Katalánsku

V katalánském městě Sant Feliu de Codines v noci 1.1. 2011 zachránili anonymní příznivci organizace Igualdad Animal 36 psů z chovu zvířat vivisekční společnosti Harlan Interfauna.


Simpatizantes de Igualdad Animal rescatan a 36 perros de un criadero de animales para vivisección from Igualdad Animal on Vimeo.

Harlan Interfauna je nadnárodní společnost s centry v Německu, Holandsku, Itálii, Francii, Velké Británii, Švýcarsku, Kanadě, Mexiku, USA, Japonsku, Jižní Koreji a Izraely, která se zaměřuje na chov zvířat pro jejich použití při experimentech.

Zvířata chovaná v katalánském zařízení (psi, kočky, fretky, myši, potkani, králíci a morčata) jsou odesílana do pokusných laboratoří různých firem, univerzitních fakult, nemocnic a vojenských komplexů, ve kterých jsou nucena polykat toxické látky, které vyvolávají nádory, infekční onemocnění, viry a další bolestivá onemocnění.

Podle španělského ministerstva životního prostředí 1 403 290 zvířat zemřelo ve španělských laboratořích v roce 2009, což představuje narůst o 56,3% o proti předchozímu roku. Tento údaj však neodráží skutečný počet obětí experimentování ve Španělsku kvůli skutečnosti, že tato zpráva nepočítá bezobratlá zvířata, která jsou také schopna cítit utrpení a mají své vlastní zájmy a živobytí.

Fotografie najdete na Flickr.

Zdroj: http://animalequality.net/36-beagles-rescued-in-spain

http://www.igualdadanimal.org/noticias/5844