čtvrtek 5. července 2012

Násilí pro pobavení turistů na Ukrajině

Násilně odtržena od své matky, a pak za hrozného skučení narvána do malé bedýnky, která je omotána kusem pletiva – to je to co se stalo se čtyřměsíční medvědicí, aby mohla uspokojovat turisty na Ukrajině.



Srdce rvoucí záběry, které jste mohli vidět výše, byly natočeny v zoologické zahradě v ukrajinském městě Lutsk, a zveřejněny rakouskou charitou pro zvířata. Na záběrech je medvědí mládě pojmenované Nastia, a i její matka - ta která se vrhá na kovové pletivo svého vězení ve snaze dostat se ke svému mláděti. Nastia byla brutálně narvána do malé bedýnky a poté odvezena pryč od své matky. Obchodník se zvířaty koupil Nastia, aby vydělával na jejím otročení. Nastia bude fotomodelkou pro turisty.

Na Ukrajině jsou často medvědi zajati ve velmi mizerných podmínkách. Většina z nich živoří vedle restaurací, hotelů a čerpacích stanic. Medvědi bývají podvyživeni a nemocní, trpí psychickými poruchami a fyzickými zraněními. Mnozí z nich provádějí triky pro pobavení turistů a jsou nuceni konzumovat i alkohol.

Zdroj: http://www.animalequality.net/news/417/footage-shows-baby-bear-being-tortured-entertain-tourists-front-its-mother, http://www.vier-pfoten.org/website/output.php?id=1323&idcontent=3531&language=1