pátek 9. března 2012

Estée Lauder, Avon a Mary Kay žalovány za podvádění amerických spotřebitelů

Eagan Avenatti, LLP (advokátní kancelář) oznámila podání žaloby proti kosmetické společnosti Estée Lauder, Avon Products a Mary Kay jménem amerických spotřebitelů oklamaných falešnými a závádějícími prezentacemi týkajíce se testování na zvířatech výrobků těchto kosmetických společností.


V žalobě je uvedeno: Estee Lauder, Avon a Mary Kay záměrně oklamali spotřebitele nepravdivým tvrzením, že jejich výrobky nejsou testovány na zvířatech, i když tyto společnosti ve skutečnosti dobře věděli, že začali testovat různé své výrobky na zvířatech. Stížnost dále uvádí, že tyto společnosti záměrně uvedly americkou veřejnost v omyl tvrzením, že jejich produkty jsou "bez krutosti" ve stejné době, kdy se zavázaly testovat na zvířatech, aby mohly prodávat své produkty v Číně a přijít si tak na stovky milionů dolarů na čínském trhu.

Žaloba se snaží zastoupit více než 1 000 000 spotřebitelů a požaduje více než 100 milionů dolarů jako trest a náhradu škody. 16. února 2012 organizace PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) oznámila, že Estee Lauder, Avon a Mary Kay byly odstraněny se seznamu společností, které netestují na zvířatech poté co bylo zjištěno, že společnosti testují na zvířatech.

"Přesto, že to může mít ekonomický význam pro společnost při pokračování prodeje v Číně, neměli by se tyto prodeje uskutečnit na úkor základních principů." - uvedl Michael Avenatti z Eagan Avenatti, LLP. "Estee Lauder, Avon a Mary Kay měly být otevřeny a upřímné k americké veřejnosti a říct pravdu - že prodej a zisky jsou pro ně důležitější, než odmítnutí provádění testování na zvířatech."

Zdroj:  http://www.marketwatch.com/story/eagan-avenatti-llp-announces-100-million-fraud-lawsuit-against-cosmetic-companies-estee-lauder-avon-and-mary-kay-over-false-and-misleading-claims-relating-to-animal-testing-2012-02-29 (http://www.thedogfiles.com/2012/03/02/100-million-lawsuit-against-estee-lauder-avon-and-mary-kay-over-false-claims-about-animal-testing/)

Seznam organizace PETA se společnostmi, jež testují na zvířatech viz. http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdotest.pdf. A seznam organizace PETA se společnostmi, které netestují na zvířatech viz. http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdonttest.pdf.

Seznam netestované kosmetiky na zvířatech, společně s dalším informacemi naleznete na www.netestovanonazviratech.cz.