pátek 18. prosince 2009

Kožešinová farma na Lejšovce končí

Záběry špatných životních podmínek zvířat (uvedených na videu níže) z kožešinové farmy na Lejšovce, již s největší pravděpodobností naštěstí neuvidíme. Jelikož tato farma je definitivně uzavřena. Důkazy o uzavření farmy na Lejšovce můžete shlédnout zde: Lejšovka je definitivně uzavřena



Lejšovka patřila k největším kožešinovým farmám v České Republice, ale byla také nejlépe technologicky vybavena. Chovali se zde především lišky a norci, přičemž v jednom období zde bylo drženo více než 5000 lišek a 1000 norků.

Uzavření každé kožešinové farmy doprovází radost, ale i velký smutek. Smutek, protože dochází k zabití všech chovaných zvířat, a to nejen určeným pro produkci kožešin, ale i těch chovných. Chovná zvířata majitelům farem zaručují reprodukci chovu do budoucna.

Není náhoda, že uzavření farmy na Lejšovce předcházelo uzavření dvou dalších českých kožešinových farem před nedávném. Tehdy se jednalo o farmu v Příkazech na Olomoucku a o farmu v Souměři na Tachovsku. Všechny nově uzavřené farmy končí z ekonomických důvodů, ale také je příčinou zvyšující se počet spotřebitelů, kteří nechtějí podporovat tento průmysl krutosti.