neděle 22. července 2012

Šílené podmínky a pokusy na ukrajinské lékařské univerzitě

V červenci roku 2011 byla informována média o otřesných podmínkách a barbarských pokusech na psech a jiných zvířatech na Lékařské fakultě v ukrajinském Doněcku.

Podle zprávy studenti Lékařské fakulty v Doněcku prováděli amputace končetin a vzdělávací operace vnitřních orgánů bez použití anestezie.

Každý pes měl vydržet několik operací, než byl vyřazen. Až do smrti tato zvířata strádala v hrozných podmínkách v úzkostech a o hladu.

Tento zvěřinec byl již naštěstí uzavřen a zvířata byla vzata do péče aktivistů. Zvěřinec však není ojedinělý případ! Po celé Ukrajině je mnoho dalších, v nichž nejsou podmínky o nic lepší. Neznámý počet psů a dalších zvířat je zavřených v podobných zvěřincích a podmínkách na vysokých školách po celé zemi, a ukrajinský prezident Viktor Yanukovych ignoruje petice, žádosti občanů a ukrajinských organizací na ochranu zvířat, které vyzývají k ukončení zastaralých a barbarských pokusů.


Ukrajinští/ukrajinské aktivisti/aktivistky jsou zoufalí/é! Pomozte, a sdílejte fotografie a záznamy z uvedeného odkazu, podepiště petici či zašlete email Viktorovi Yanukovychovi, které najdete na uvedeném odkazu http://www.occupyforanimals.org/donetsk-medical-university-ukraine--appalling-living-conditions-and-barbaric-experiments-conducted-on-dogs-and-other-animals.html.