úterý 5. ledna 2010

Tři makakové zachráněni z evropské laboratoře



Těsně před začátkem roku 2010 se podařilo organizaci Animal Defenders International (ADI) zachránit tři makaky. Makakové byli drženi v jedné významné, evropské laboratoři a měli být koncem prosince 2009 usmrceni, jelikož je laboratoř nepotřebovala. Animal Defenders International se však podařilo s laboratoří dohodnout a makakům zajistit nový domov ve Spojeném Království.

Šťastné, mladé opice Bacill, Baloo a Bacillusk byly předány k ADI na evropském letišti a letěly přímo do Velké Británie, kde byly převzaty pracovníky z Lakeview Monkey Sanctuary. Lakeview Monkey Sanctuary nacházející se v Berkshire je záchranné centrum specializované na primáty. Toto centrum má rozlohu 10 akrů klidného a čistého lesa.

Poněvadž je makakům pouhých osm let, přičemž se mohou dožít i 30 let, mají velmi dobré vyhlídky na prožití mnoho šťastných let ve velkém přírodním výběhu centra v Berkshire.

"Laboratoř si přeje zůstat v anonymitě, ale je třeba ji pochválit za poskytnutí opicím šance na nový život," řekl Tim Phillips, ředitel kampaně ADI.