středa 25. července 2012

Pomozte ukončit pokusy na koťatech

Britská unie za zrušení vivisekce (BUAV) odhalila šokující pokusy na koťatech, které byly provedeny na Cardiff University, což je jedna z předních britských univerzit pro vzdělání a výzkum. 

Některá koťata byla držena v naprosté tmě, zatím co jiná byla zbavována zraku na jednom oku tím, že se jejich oční víčka sešily. Poté byla koťata uvedena do narkózy, uměle ventilována a paralyzována drogami, aby se zabránilo pohybu jejich očí. Koťata byla podrobena velmi invazivní chirurgii hlavy, během níž byla kůže odříznuta, byla otevřena lebka a mozek byl obnažen pro zkoumání. Po různých testech byla všechna koťata zabita a část jejich mozku vyříznuta k analýze.

Ricky Gervais se připojil k BUAV, která vyzývá k zastavení těchto pokusů: "Jsem zděšen, že koťata jsou zbavena zraku na jednom oku tím, že se jejich oční víčka sešijí. Myslel jsem, že ohavný experimenty jako jsou tyto jsou minulostí. Podporuji BUAV ve výzvě, tento výzkum je třeba zastavit".

BUAV se spojila s Change.org a zahájila petici s cílem ukončit tyto děsivé pokusy na Cardiff University. Podpořit petici svým podpisem můžete na http://www.change.org/en-GB/petitions/stop-kitten-experiments-at-cardiff-university.

Tyto pokusy jsou nejen nepřijatelné z etického hlediska, ale také existují sofistikované metody studia zraku a neurologických procesů, při nichž se nemusí trápit zvířata. 

Zdroj: http://www.buav.org/article/1069/sign-buav-petition-to-stop-kitten-experiments-at-cardiff-university, http://www.change.org/en-GB/petitions/stop-kitten-experiments-at-cardiff-university

Co se může odehrávat při podobných pokusech, můžete vidět na videu níže. Upozornění na otřesné záběry!