pátek 4. června 2010

Brutalita mlékárenské firmy v Ohiu

Děsivé tajné videozáznamy natočené během nového průzkumu organizace Mercy For Animals odhalují pracovníky mlékárenských hospodářství jak sadistický týrají krávy a malé telátka.



Zachycené na skryté kameře, tyto šokující scény týrání odkrývají kulturu krutosti v hospodářstvích mlékárenské firmy Conklin Dairy ve městě Plain City, Ohio, USA.

Během čtyřtýdenního průzkumu mezi dubnem a květnem (2010), investigativní pracovník organizace Mercy For Animals zdokumentoval pracovníky farmy jak:

- Násilně mlátí malé telátka do obličeje, házejí s telátkami o zem, tahají je a tahají za uši

- Pravidelně používají vidle, kterými bodají krávy do obličeje, nohou a žaludku

- Kopou "neduživé" krávy (ty, které se již nezvládají více postavit) do obličeje a krku - týrání, které vykonával a podporoval i vlastník farmy

- Zákeřně bijí omezené krávy do obličeje páčidly - některé útoky počítají až 40 ran do hlavy

- Otáčení ocasu krávy dokud se nezlomí kosti

- Údery do kravských vemen

- Chvástání se s činy jako bodání, tažení, zastřelení, lámání kostí a bití krav a telat až k smrti

Poté co tyto záběry viděl dr. Bernard Rollin, uznávaný profesor živočišných věd na státní univerzitě v Coloradu, prohlásil: "Toto je pravděpodobně nejbezdůvodnější, nejvytrvalejší a nejsadističtější týrání zvířat, které jsem kdy viděl. Toto video znázorňuje úmyslné, promyšlené týrání, které není založeno na chvilkovém hněvu, ale na uspokojení z vyvolání bolesti krávy a telátek, které jsou bezbranné."

Okamžitě po dokončení průzkumu, organizace Mercy For Animals kontaktovala kancelář městského prokurátora v Marysville ohledně probíhajícího mučení v hospodářstvích firmy Conklin Dairy Farms. MFA naléhavě žádá, aby byli zaměstnanci tohoto hospodářství kriminálně stíháni za porušování ohájskych zákonů o týrání zvířat.

I když je týrání dokumentováno v Conklin Dairy Farms ve své podstatě sadistické, četné tajné průzkumy MFA v mlékárenských farmách, prasečích farmách, slepičích farmách, líhních a jatkách odhalily, že násilí a týrání hospodářských zvířat - ať už zákeřné nebo institucionalizovaná - se vymyká kontrole v celé zemi (ne jinak tomu je i v Česku).

Soucitní konzumenti dokáží zastavit svou přímou finanční podporou týrání hospodářských zvířat tak, že odmítnou mléčné výrobky a jiné živočišné produkty, a osvojí si veganské stravování.

Navštivte: www.mercyforanimals.org.

Zdroj: www.waf-kolektiv.tk.