čtvrtek 20. srpna 2009

Cirkusy opět ukazují svojí pravou tvář

Organizace Animal Defenders International (ADI) zveřejnila nové šokující video, ze kterého musí být každý milovník zvířat zarmoucen. Na videu je jasně viditelné záměrné týrání slonů v britském cirkusu - Great British Circus. Jelikož byly v nedávné době zveřejněné jiné záběry jasného týrání slonů, z amerického cirkusu Ringling Bros, zdá se, že je dnes v hodná doba na to, aby veřejnost přijala nutné kroky s cílem zabránit dalšímu utrpení.

Lidé pracující v cirkusech stále tvrdí, že mají svá zvířata rádi, pečují o ně s láskou a v žádném případě zvířatům neubližují. Bohužel realita z utajených šetření po celém světě nám dokazuje, že přístup lidí od cirkusů ke zvířatům - je zcela opačný. Je tedy nejvyšší čas povědět cirkusům se zvířaty jasné "NE", a bojkotovat jejich vystoupení. Pokud se chce zabránit dalšímu týrání, ubližování a bolesti, kterou musejí snášet zvířata v cirkusech, musejí se přestat podporovat vystoupení cirkusů s volně žijícími zvířaty a musí se doléhat na vlády, aby přijaly opatření, které by zakázaly používání volně žijících zvířat v cirkusech. Dnes již existuje mnoho zemí po celém světě, kde jsou cirkusy s volně žijícími zvířaty zakázaný. České Republice nejblíže s tímto opatřením je asi Rakousko...

"It's time our government accepted that this is entertainment stuck in the Victorian era, not the 21st century," says RSPCA head of wildlife, Dr Robert Atkinson.

ADI kampaň proti cirkusům se zvířaty v Evropě: www.stopcircussuffering.org