neděle 23. srpna 2009

Šokující záběry z norských kožešinových farem

Norští ochránci zvířat se znovu po roce vydali na norské kožešinové farmy, aby zde byli znovu svědky nepřehlédnutelného týrání a zanedbávání zvířat. K znovu odhalení drastických podmínek v nichž žijí zvířata došlo jen dva měsíce poté, co norský ministr zemědělství Lars Peder Brekk prohlásil, že je se zacházením se zvířaty na norských kožešinových farmách spokojen.

Na videu (pod textem) vycházejícím z návštěvy norských kožešinových farem lze spatřit typické krutosti z nedostatku řádné "péče": stereotypní chování, infanticida ( to jest požírání vlastních mláďat) nebo zraňování sebe a ostatních.

V roce 2008 bylo provedeno podobné šetření na více než 100 norských kožešinových farmách. Životní podmínky zvířat se od té doby nezměnily. Na základě šetření z roku 2008 provedly norské úřady na jaře 2009 inspekci na 73% z 331 norských farem. Přestože výsledky inspekce prezentované v červnu 2009 zahrnovaly kritiku podmínek zvířat na kožešinových farmách, norský ministr zemědělství prohlásil, že se zvířaty na farmách zacházeno dobře a je z výsledky kontrol spokojen.

Fotografie z letošního šetření si můžete prohlédnout zde: www.forbypels.no/pelsfarmene-i-bilder

Na Facebooku také vznikla skupina s názvem "Ban Norwegian fur farming!" požadující zákaz kožešinových farem v Norsku. Připojit se můžete na následujícím odkazu: http://www.facebook.com/groups.php?ref=sb#/group.php?gid=33560283954.