sobota 17. října 2009

Ringling Bros turné v Německu zrušeno

V červenci tohoto roku získala organizace Lidé za etické zacházení se zvířaty (PETA) - šokující záběry týrání slonů z cirkusu zvaného : Ringling Bros a Barnum & Bailey Circus. Šokující záběry byly tehdy sestříhané a zveřejněné. (Video pod textem.)

PETA na podnět těchto šokujících záběrů spustili celosvětovou kampaň proti tomuto cirkusu, kde zvířata žijí ve špinavých klecích a jsou nucena vystupovat pod neustálou hrozbou trestu. Kampaň neustále probíhá a můžete se do ní zapojit zde: www.ringlingbeatsanimals.com

PETA již ve své kampani dosáhli některých úspěchů. Jedním z úspěchů bylo například stažení triček z trhu společností Delia's clothing company, která obsahovala reklamu Ringling Bros.

Když bylo PETA/Německo zjištěno, že Ringling Bros a Barnum & Bailey Circus má naplánované turné po Německu již na letošní listopad, ihned se pustili do diskusí, jak zastavit turné. Vzhledem k tomu, že mnozí Němci (podobně jako Češi) nejsou s krutostí, která se odehrává v Ringling Bros cirkusu obeznámeni, PETA/Německo začali informovat tamní veřejnost o bití a zneužívání zvířat v tomto cirkusu.

Zděšeni myšlenkou, že uvězněná, týraná a zanedbávaná zvířata budou muset vystupovat po celém Německu, PETA kontaktovali tisíce lidí a správce každé arény, ve které měla probíhat představení Ringling Bros cirkusu a vyjádřili své obavy.

Tímto úsilím dokázali PETA/Německo, že nebude nikde v Německu Ringling Bros cirkus vystupovat a je potvrzeno, že ruší svoje tamní turné!