úterý 10. května 2011

Drezura hvězdy filmu Voda pro slony

Animal Defenders International zveřejnila šokující video s drezurou slona, který se objeví v novém filmu Water for Elephants (Voda pro slony).

Voda pro slony je romantické drama odehrávající se v cirkusovém prostředí třicátých let minulého století, hlavní role v něm hrají Reese Witherspoon a Robert Pattinson. Největší hvězdou je však 42 let stará slonice Thai, ve filmu vystupuje pod jménem Rossie.

Ačkoliv Have Trunk Will Travel, dodavatel Thai pro natáčení filmu, tvrdí, že Thai nikdy nebyla udeřena, a organizace American Humane Association, dohlížející na dobré zacházení se zvířaty při filmových a televizních vystoupeních, tvrdí, že s Thai během příprav a natáčení bylo zacházeno dobře, na zveřejněných záběrech organizace Animal Defenders International můžeme vidět úplný opak.

Tai je při přípravě na nátečí a při natáčení brutálně napadána údery tzv. bullhookem (nástrojem zakončeným ostrým ocelovým hrotem) nebo je mučena elektrickými šoky. Více v následující reportáži.


Movie star electric shocked from Animal Defenders on Vimeo.

Předtím než půjdete do kina na tento film nebo si budete chtít koupit DVD s tímto filmem a vůbec ho bude mít chuť vidět, zamyslete se zda tak opravdu uděláte; a šiřte tuto skutečnost o drezuře Tai pro film Voda pro slony dále.

Zdroj: http://www.ad-international.org/animals_in_entertainment/go.php?id=2119&ssi=7

Další video, kde je vidět mnohem lépe drezura Tai a jiných slonů dodavatelem Tai pro film Voda pro slony: zachrana-zvirat.blogspot.com/2011/05/dalsi-reportaz-vycviku-slonu.html.