sobota 14. května 2011

Další reportáž výcviku slonů dodavatelem slona pro film Voda pro slony

Animal Defenders International (ADI) zveřejnila další šokující záběry z Have Trunk Will Travel, kde byl cvičen slon Thai, vystupující ve filmech Voda pro slony, Zookeeper a videoklipu Circus od Britney Spear.

Mel Richardson, veterinář se 40letou zkušeností péče o slony a jiná volně žijící zvířata v zajetí, popsal tréning dodavatele slona pro film Voda pro slony se slovy: "Nic nesoupeří s krutostí, které jsem byl svědkem za posledních pár dní", navíc řekl, že "Agresivita a pomsta s jakou cvičitelé bijí a trestají slony je nehorázná a hanebná".

První záběry vydala ADI začátkem tohoto týdne (viz. předchozí příspěvek), kde se ukázalo, jak Tai byla učena provádět triky pomocí elektrických šoků nebo bollhooku, a ne s láskou a maršmelouny, jak tvrdila Have Trunk Will Travel.

V reakci na nejnovější tvrzení Have Trunk Will Travel, kdy Have Trunk Will Travel dementovala předchozí vydané video tím, že je příliš sestříhané a jen s krátkými úryvky, ADI vydala další záběry, které přinášejí více pohledů na každodenní drezuru slonů v Have Trunk Will Travel.


More video evidence of movie elephant suffering... from Animal Defenders on Vimeo.

Zdroj: http://www.ad-international.org/media_centre/go.php?id=2128