úterý 6. prosince 2011

Mauricius, ostrov s temným tajemstvím

Ostrov Mauricius je tropický ráj bohatý na svěží zeleň a obklopený korálovými útesy. Jedná se o nejpopulárnější destinaci na dovolenou pro rodiny s dětmi, milovníky slunce a novomanželské páry na svatební cestě apod. Přesto většina lidí netuší, že temným tajemstvím tohoto ráje je - že Mauricius je jedním z největších světových zásobišť makaků jávských pro vivisekční průmysl. Až 10 000 opic je exportovaných z ostrova každý rok, včetně přibližně 4000 opic exportovaných do EU a dalších tisíce do USA.

Britská unie za zrušení vivisekce (BUAV) proto zahájila reklamní kampaň na Mauriciu v níž vyzývá lidi, aby pomohli zachránit opice před krutým osudem. Během prosince 2011 až do ledna 2012 bude tento billboard rozmístěn v klíčových oblastech po celém ostrově.

Při nedávné investigaci na Mauriciu (viz. video níže), BUAV odhalila šokující průmysl, který způsobuje značnou krutost a utrpení - ten, který roztrhává rodiny od sebe, vězní některé jako stroje na rozmnožování a posílá další do zamoří prostřednictvím leteckých společností, jako je Air France, aby trpěly a umíraly při krutých pokusech.



Této krutosti můžete na pomoci ke konci zasláním emailu na adresu premiéra ostrova Mauricius. Předepsaný email od BUAV naleznete na http://www.buav.org/take-action u ikony @ v zeleném kruhu. Poté kliknete na podtržené "Email the Prime Minister of Mauritius" a otevře se vám malé nové okno, kde je předepsaný email kurzívou. Klikněte na "Continue" v pravém dolním rohu a vyplňte na této stránce formulář - vše s hvězdičkou (first name=jméno, surname=přijmení, email adress=emailová adresa, adress line=ulice a číslo popisné, town/city=město, obec, postcode/zip=směrovací číslo, country=země/stát). Po vypsání klikněte znovu na "Continue" v pravém dolním rohu a na další straně na "Finish" a je odesláno.

Odhalené přepravy opic do vivisekčních laboratoří předními leteckými společnostmi naleznete na http://zachrana-zvirat.blogspot.com/2011/05/reserse-buav-ukazuje-transport-primatu.html a nové na http://www.svobodazvirat.cz/novinky/buav-odhalila-dalsi-prepravu-opic-leteckymi-spolecnostmi.htm. Seznam leteckých společností ne/přepravujících opice pro vivisekční průmysl najdete na http://zachrana-zvirat.blogspot.com/2011/07/letecke-spolecnosti-ktere.html.

Jak mohou skončit opice z Mauricia v evropských laboratořích můžete vidět níže.


BUAV: Undercover Investigation at Covance (CZ - subtitles) from Vivisekce info on Vimeo.

Zdroj: http://buav.org/mauritius, http://buav.org/article/894/buav-advertising-campaign-launched-on-mauritius-raises-plight-of-monkeys-exported-for-research