čtvrtek 15. dubna 2010

Transport bíglů do evropské laboratoře

Organizaci PETA (People for the ethical treatment of animals) se podařilo získat srdcervoucí fotografie, které zachycují přepravu nejméně 50 bíglů namačkaných do beden leteckou společností Lufthansa. Bíglové pocházejí z Marshall Farms, což je chovného zařízení ze severní části státu New York a byli přepravováni do Charles River Laboratories (CRL) ve Skotsku.

Charles River Laboratories globálně poskytují testy na zvířatech farmaceutickému a chemickému průmyslu. V jejich laboratořích je miliony zvířat tráveno, mrzačeno a zabito údajně proto, aby existovaly léky pro nemocné.

Od roku 2007 byly ve Spojených státech Amerických na laboratoře Charles River podány na dvě desítky žalob za porušování Animal Welfare Act. CRL byla také nedávno udělena pokuta ve výši čtrnácti tisíc dolarů, poněvadž 32 opic bylo doslova zaživa uvařeno k smrti v nevadské laboratoři, poté co byl zaměstnanci ignorován alarm upozorňující na chybnou funkci systému regulující teplotu v pokusné kleci.

Na základě získaných fotografií dokumentujících přepravu bíglů, PETA nyní vyzývá více prezidenta společnosti Lufthansa, aby společně s dalšími leteckými společnostmi, jako je progresivní Qantas a Cathay Pacific, přijal politiku proti přepravě zvířat určených pro použití v laboratořích.

Výzvu může podpořit také každý z vás, stačí jen vyplnit krátký formulář na tomto odkaze a odeslat: https://secure.peta.org/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=3057.

17. dubna 2010

Lufthansa přistoupila na požadavek PETA!

Méně než jeden den poté, co organizace PETA zveřejnila srdcervoucí fotky a upozornila tak na kritickou situaci více než 50 psů, kteří byli transportováni leteckou společností Lufthansa z USA do Charles River Laboratories ve Skotsku, Lufthansa rychle oznámila svou novou politiku, kterou zakazuje přepravu psů a koček do pokusných laboratoří.

Bez pomoci více než 22.000 soucitných lidí, kteří kontaktovali Lufthansu během prvních 24 hodin, by toto důležité vítězství pro psy a kočky bylo nemožné.

Nicméně, toto je jen částečné vítězství, protože nová politika Lufthansy se netýká všech zvířat, která jsou přepravována do laboratoří.

PETA všechny příznivce zvířat nyní prosí, aby za soucit ke psům a kočkám poděkovali letecké společnosti Lufthansa, a dále naléhali na to, aby Lufthansa rozšířila svou novou politiku na všechna zvířata, která by měla být v budoucnu přepravována do pokusných laboratoří.

Zapojte se na https://secure.peta.org/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=3059&JServSessionIdr004=cmnl74ah22.app334a.