sobota 16. dubna 2011

Otevřená záchrana tří slepic ve Španělsku a třinácti v Čechách

4.4. 2011 se pěti aktivistům, převážně aktivistkám, ze španělské organizace Igualdad Animal podařilo zachránit tři slepice z jednoho španělského velkochovu, kde se nachází přes 200 000 zvířat uvězněných v bateriových klecích. Zachráněné slepice jsou nyní v novém domově, kde budou žít bez vykořisťování a podle jejich potřeb a zájmů.


Igualdad Animal dokumentuje při záchranách i to, co se děje uvnitř těchto velkochovů. Záběry z nich, včetně záchrany slepic, naleznete na www.flickr.com/photos/igualdadanimal/sets/72157626360085605/.

Tato záchrana byla provedena ve velkochovu s bateriovými klecemi podobné tzv. "obohaceným" klecím, které budou povinné od roku 2012 v celé Evropské Unii.

V České republice dělá stejné záchrany Michal Kolesár. V nedávné době se mu podařilo uskutečnit již 20 záchranu při které bylo 13 slepic zachráněných ze zbytečného trápení a násilného zabití. Slepice byly převezeny do nového, bezpečného domova, kde budou v trávě, na slunci a čerstvém vzduchu. Budou moci roztáhnout křídla a běžet a slabší budou mít možnost uniknout silnějším.


Fotografie z této záchrany najdete na michalkolesar.net/?p=4262. Všechny otevřené záchrany provedené Michalem Kolesárem naleznete na michalkolesar.net/?cat=8 a michalkolesar.net/cpg/index.php?cat=4.