úterý 19. července 2011

Proč Ne oblečení od Donna Karan

Řada oblečení Donna Karan (od stejnojmenné módní návrhářky) se na štítcích hrdě chlubí s vysvětlivkou, že výrobek obsahuje "čínskou králičí kožešinu". Takže co to přesně znamená? Poslední tajná rešerše organizace PETA Asia Pacific odhaluje šokující pravdu: žalostné životní podmínky, zanedbávání a špínu na čínských kožešinových farmách.

Deset důvodů proč ne oblečení od Donna Karan zde: www.dkbunnybutcher.com/tenReasons.aspx.

Každý rok jsou miliony zvířata usmrcených pro oděvní průmysl, a 85% kožešin pochází z pekla na Zemi, známých jako "továrna na smrt". Zvířata na kožešinových farmách stráví celý svůj život pouze v přeplněných, špinavých drátěných klecí, kde nemají dostatek prostoru, aby mohla udělat pár kroků v libovolném směru.

Kožešinoví zemědělci používají nejlevnější metody usmrcování, které mají k dispozici, včetně lámání vazu, dušení, otravy a análních nebo vaginálních elektrošoků. Mnohá zvířata jsou zabita elektrickým proudem tím, že se tyče vloží do jejich konečníků a 240 voltů projede jejich orgány, zvířata jsou usmažena zevnitř, aby se zabránilo poškození srsti. Surové metody nejsou vždy účinné a někdy se zvířata probouzejí při stahování jejich kůže z jejich těla.


Kožešiny z Číny, kde jsou ty nejhorší typy chovu a usmrcování zvířat, se běžně vyskytují na oděvech u nás, jak už je výše psáno celých 85% kožešiny pochází právě z Číny. Vyzývat k bojkou čínských kožešin nestačí, nejlepší je nenosit cizí kůži vůbec!

Zdroj: http://www.dkbunnybutcher.com/