neděle 19. září 2010

PLRS uzavřena: více než 200 zvířat je volných

Týden poté co organizace PETA zveřejnila šokující devíti měsíční utajenou rešerši, kterou bylo zjištěno, že psi, kočky a králíci jsou vystavováni hrubému a krutému zacházení, zanedbávání a mizerným podmínkám v pokusné laboratoři Professional Laboratory and Research Services, Inc. (PLRS), jež se nachází na venkově v Severní Karolíně v USA, byla tato laboratoř uzavřena a vzdala se více než dvoustovek zvířat.

Stalo se tak díky stížnosti, kterou podala PETA k americkému Ministerstvu zemědělství (USDA - U.S. Department of Agriculture). Podle mluvčí USDA, se úředníci momentálně snaží najít nový domov více než dvoustovkám zvířat, protože v laboratoři PLRS byl zastaven výzkum. Zvířata by tedy měla být prozatím umístěna v útulcích.

Toto vítězství znamená, že trápená zvířata budou konečně dostávat veterinární péči a láskyplné domovy, které si zaslouží.

Podíl na tomto kroku k lepšímu, mají i ti, kteří se zapojili do kampaně PETA, která byla spuštěna záhy po zveřejnění šokujících záběrů z rešerše v PLRS. Více se o rešerši dozvíte na zachrana-zvirat.blogspot.com/2010/09/kazdodenni-hruzy-v-laboratori-plrs.html.

Zdroj: www.peta.org/features/professional-laboratory-and-research-services.aspx, www.peta.org/b/thepetafiles/archive/2010/09/16/victory-plrs-closing-more-than-200-animals-to-be-freed.aspx, www.psychologytoday.com/blog/animal-emotions/201009/animal-research-stopped-and-animals-surrendered-north-carolina-laborator.

Další informace najdete na ww.wral.com/news/local/story/8305774/