úterý 7. září 2010

Výsledky mezinárodních kol soutěže DAF 2010

Aliance za módu bez kožešin (Fur Free Alliance, FFA) oznámila dlouho očekávané výsledky kola "Evropa a mezinárodní" (tvorba plakátů) oblíbené soutěže Designem proti kožešinám (Design Against Fur, DAF), do kterého spadají také čeští a slovenští studenti. První místo získala skupina studentů z Dánska: Camille Clemmensen, Signe Andersen a Mai Mi Dahmlos Eriksen, na druhé pozici se pak umístil Joshua Cortese z Austrálie. Porota dále udělila 9 mimořádných ocenění a 13 ocenění. Nikdo z českých ani slovenských studentů letos sice žádné ocenění od evropských porotců nezískal, ovšem soutěž pro ně tímto nekončí. V září zasedne česká odborná porota, jejímž úkolem bude vybrat nejlepší plakáty v rámci Česko-slovenského kola. Cenu pro vítěze letos opět laskavě věnovala společnost ADOBE. Vybraní studenti pak získají stáž v reklamní agentuře Scholz&Friends.

Mezinárodní soutěž v tvorbě flashových animací vyhrála Číňanka Liu Lei, druhé místo obsadila Emily Brooke-Davies z Velké Británie a na třetí pozici se umístil také Brit Richard Jacobs.

Více informací najdete na webu www.dafcr.cz v sekci Výsledky.

Soutěž pořádá v ČR již 8. rokem organizace Svoboda zvířat (www.svobodazvirat.cz) ve spolupráci s Aliancí za módu bez kožešin (www.inFURmation.com), mezinárodní koalicí sdružující organizace na ochranu tzv. kožešinových zvířat. Úkolem studentů středních i vysokých škol je navrhnout plakát nebo flashovou animaci pro mezinárodní protikožešinovou kampaň. Více informací naleznete na www.dafcr.cz.

Zdroj: www.svobodazvirat.cz/novinky/ysledky-mezinarodnich-kol-souteze-daf-2010.htm