úterý 15. března 2011

Lov zvířat do pastí pro jejich kožešinu

Pokud si myslíte, že kruté ocelové čelistové pasti a jiné nastražené zařízení na zvířata jsou minulostí, zamyslete se znovu. Organizace na ochranu zvířat Born Free USA a Respect for Animals právě zveřejnily výsledky svého utajeného šetření, které ukazuje profesionální a rekreační lov divokých zvířat do pastí v USA. Děsivé záběry ukazují, jak zvířata šíleně trpí v pastích kvůli lidské dychtivosti po jejich kožešině, někdy celé dny než zemřou.

Rys červený je chycen do čelistové pasti v Mexiku.
© Born Free USA / Respect for Animals
Lovec zabíjí lišku drcením krku a hrudníku nohou v Pensylvánii v lednu 2011.
© Born Free USA / Respect for Animals
Ocelové čelistové pasti rozdrtí končetiny zvířat a jsou tak bolestivé, že zvířata někdy zmrzačí své vlastní tělo (např. amputací končetiny) ve snaze se osvobodit. Další pasti tzv. Conibear, drtí zvířatům krk a hrudník, přičemž tři až osm minut se v nich dusí. Zvířata chycená do pastí, které jsou nastraženy pod vodou, se topí mučivých devět minut. Plánovaná zvířata však nejsou jediná, která se chytí do těchto pastí. Born Free USA odhaduje, že jedna ze tří obětí jsou další zvířata, včetně mnoha opuštěních nebo ztracených psů a koček.

Jediným způsobem, jak zastavit toto utrpení je - nekupovat kožešinu zvířat a vše z ní vyrobené nebo ji obsahující. Pokud nosíte produkty ze zvířecích kožešin, toto video je pro vás: Trapping Investigation.

V Evropské Unii je lov zvířat pro kožešinu do pastí zakázán, ale s kožešinou z takto ulovených zvířat se zde může obchodovat.

O tom, že lov zvířat není v ČR minulostí, přestože je ilegální, se můžete dovědět na V Plzni našli lišku v železech.

Zdroj: http://www.bornfreeusa.org/a10a_victims.php

http://www.peta.org/b/thepetafiles/archive/2011/03/10/steel-jaw-traps-are-alive-and-mutilating.aspx