sobota 26. září 2009

Kanada sympatizuje se zabíjením psů a koček

Kanadští vládní úředníci vyzvali kanadského ministra zemědělství Gerryho Ritze, aby nenásledoval Evropskou Unii a Spojené státy Americké v zamezení obchodu s kočičí a psí kožešinou.

Důvod tohoto kontroverzního rozhodnutí je jediný: Kanadští politici mají velký zájem o pokračování krutého a zbytečného zabíjení tuleňů pro kožešiny a jiné produkty.

Kanadská vláda má obavy z toho, že by přijetím zákazu obchodu s kočičí a psí kožešinou ve své zemi, výrazně oslabila své úsilí (lobbing) o zrušení zákazu obchodu s výrobky z tuleňů v zemích, kde tento zákaz platí (např. v Evropské Unii, Spojených státech, Rusku, atd.) - jelikož zákaz obchodu s výrobky z tuleňů ve třiceti zemích světa ohrožuje pokračování kanadského komerčního lovu tuleňů.

Kanadská vláda svým jednáním opět dala jasně najevo, že hodlá pokračovat v zoufalé mezinárodní ostudě, o kterou tak nebývale pečuje. Zoufalost kanadské vlády dokazuje například fakt, že se kanadský parlament na protest proti schválenému zákazu obchodu s výrobky z tuleňů v EU pokoušel prosadit, aby sportovní uniformy kanadských atletů pro olympiádu ve Vancouveru v roce 2010 obsahovaly kožešinu z tuleňů. Kanadský olympijský tým to ale hned odmítl se zdůvodněním, že nesouhlasí s politizací olympijských her. Dalším kanadským zoufalým činem bylo snězení části syrového tuleního srdce kanadskou guvernérkou Michaelle Jean. Také jejím záměrem bylo protestovat proti evropskému nařízení...