sobota 22. května 2010

Španělské vepříny - hrůza, děs a utrpení

Organizace Animal Equality představuje jednu z nejrozsáhlejších rešerší (viz. trailer pod textem), která kdy byla provedena za zdmi vepřínů. Za dobu více než dvou let (od srpna 2007 až do května 2010) zdokumentovalo šedesát aktivistů děsivý život prasat ve 172 španělských vepřínech. Španělský agrobyznys každý rok představuje utrpení a smrt pro více jak 40 miliónů prasat, tím je čtvrtým největším na světě (po USA, Číně a Německu).


Trailer del documental "Granjas de Cerdos: Una investigación de Igualdad Animal" from Igualdad Animal on Vimeo.

Během rešerše byly kamery Animal Equality svědky rutinních násilností ze strany zaměstnanců vepřínů, ať už se jednalo o kastraci selátek a uřezávání zubů bez anestetik, vpichování prstů do očí či kopání do zadnice dospělých prasat, aby je přinutili stát nebo chodit, či zabíjení selátek praštěním o beton. Nespočetně scén kanibalismu, trýznivé onemocnění prasat nebo živá prasata na hromadě mrtvol, tohoto byly také svědky kamery Animal Equality.

Záběry z rešerše naleznete na www.vimeo.com/channels/granjasdecerdos.

Fotografie naleznete na www.flickr.com/photos/igualdadanimal/collections/72157605815420541/.

Více čtěte na animalequality.net/news/pig-farms-animal-equality-reveals-living-hell-spanish-farms.

Jak pomoci?

Nepodporujte svými pěnězi tento krutý bysnys, přejdětě na vegetariánský nebo veganský způsob stravování. Jen tím, že nebudete podporovat svými penězi toto odvětví, nebude existovat.