sobota 27. února 2010

Kožešinám stop: Skutečná cena kožichu



Průzkum organizace Animal Defenders International (ADI) odhaluje strašlivé utrpení, které je nedílnou součástí kožešinového průmyslu.

Více než sedm měsíců, 30 kožešinových farem, sedm hodin záznamu a 1500 fotografií - rešerše Animal Defenders International ukazuje namátkovou ukázku finských kožešinových farem.

Lišky a norci jsou volně žijící zvířata, ale na kožešinových farmách se musejí vyrovnat s nepřirozeným prostředím ve kterém se ocitli. Mnohem horší však je, že podmínky na těchto farmách jsou hrozné: krátký život zvířat probíhá ve špinavém, stísněném prostředí plném strachu, utrpení, zranění a infekcí. To vše pro zbytečný produkt.

ADI také po svém průzkumu spustila novou kampaň za zastavení kožešinového průmyslu. Webové stránky této kampaně naleznete na furstop.com.


A co může dělat každý z nás?

Nejjednodušší a zároveň jedna z nejužitečnějších činností je nekupovat pravou kožešinu a produkty z ní vyrobené (např. kožešinové lemy, rukavice, hračky pro domácí mazlíčky). Pokud jsi nejste jisti 100% zda je kožešina syntetická, nekupujte ji.

Kontaktujte výrobce produktů obsahujíc pravé kožešiny, a vyjádřete své znepokojení.

Zapojujte se do kampaní různých organizací na ochranu zvířat a pomozte jim ukončit tohle zbytečné zabíjení.