pondělí 30. ledna 2012

Jižní Korea zřejmě má zájem ukončit chov medvědů pro žluč

Organizace Green Korea United (GKU) vydala zprávu, v níž uvádí, že Korejské národní shromáždění projevilo politickou vůli k ukončení krutého chovu medvědů pro jejich žluč.

Rozpočtový výbor Národního shromáždění nedávno zvolil návrh „vypracovat opatření k ukončení provozu chovu medvědů prostřednictvím zkoumání současného stavu chovu medvědů a jeho plánu managementu“. Schválení tohoto návrhu znamená, že vláda schválila rozpočet 200 miliónů korejských jenů (cca 2 871 300 korun) k zjištění aktuálního stavu farem s medvědy v Jižní Korei a navržení ukončení provozu. Návrh má přesvědčivý náznak, že korejská vláda uznává, že je třeba ukončit chov medvědů.

Podle WSPA (Světové společnosti na ochranu zvířat) v roce 2011 při jí financovaném hlasování, korejská veřejnost v 90 procentech vyjádřila podporu pro ukončení chovu medvědů.

O tom, jak to chodí na medvědích farmách v Asii se můžete podívat a dozvědět na www.animalrights.webz.cz/medvedi.htm. V Jižní Korei je zakázáno získávat žluč ze živých medvědů. Medvědi se však zde drží v zajetí 10 let a poté jsou zabiti pro sběr jejich žluči. Přestože je nelegální sběr žluči ze živých medvědů, na některých farmách se stále sbírá žluč ze živých medvědů http://news.sbs.co.kr/section_news/news_read.jsp?news_id=N1000780160.

 Zdroj: http://www.wspa-usa.org/latestnews/2012/Korea-Commits-End-Bear-Farming.aspx