středa 26. ledna 2011

Záchrana 24 lvů z bolivijských ex-cirkusů

Historicky první na světě, se organizaci Animal Defenders International (ADI) podařilo zachránit 24 lvů z osmi bolivijských cirkusů.

Doprovázený bolivijskými úřady, tým ADI cestoval po celé Bolívii, aby se chopil záchrany lvů a dalších zvířat  ze šokujících podmínek cirkusů.

Podvyživení, hubení a dehydratovaní lvi byli nalezeni v malých pojízdných klecích. V jednom z cirkusů bylo osm lvů v tak malé kleci, která byla jen o málo větší než dvě dvoulůžkové postele na korbě náklaďáku.



Těchto 24 lvů má za sebou dlouhou cestu ze svého starého života v cirkusu. Lvi jsou nyní ošetřováni zpět ke zdraví v Santa Cruz, na území věnovaném starostou města. Poté, co lvi budou připraveni, budou přepraveni do přírodního útočiště v USA, kde budou žít po zbytek svého života v bezpečí a pohodlí.

Mimo záchrany lvů, se organizaci ADI podařilo zachránit šest opic, nosála, jelena a koně z bolivijských cirkusů. Tato zvířata budou umístěna v Bolívii nebo se vrátí do volné přírody.

Celá rozsáhlá záchranná akce lvů a dalších zvířat, byla zahájena poté, co Bolívie přijala zákaz vystupování zvířat v cirkusech a podobných zařízeních.

Zdroj: http://savethelionsappeal.com/, http://www.ad-international.org/animal_rescues/go.php?id=2027&ssi=24